neděle 9. září 2012

Střípky z cest po Andalusii

Pár fotek (ok, tak docela dost fotek) z našich výletů. Jsem moc ráda, že můžeme žít zrovna tady.

Obecně - po Andalusii se skvěle cestuje. Mají tu krásné dálnice (i když tam, kde se vybírá mýto to levné zrovna není), moderní a pohodlné vlaky. Musíte počítat s tím, že je tu vše dost daleko a není tu moc benzinových pump. Tedy nejezdit po dálnici s hladovým okem, na to jsem já expert. Ve všech městech se dá v centru zaparkovat v garážích.
A všude se dobře najíte!

Sevilla 
wiki: je kulturní centrum jihu Španělska, leží na řece Guadalquivira, je hlavní město stejnojmenné provincie a celé Andalusie. S více než 700 tisíci obyvatel je 4. největší město ve Španělsku.
Osobně: moc krásné a romantické centrum města. Asi jsem zaujatá, ale rozhodně krásnější, než Paríž :-) V létě nejteplejší místo ve Španělsku. Peklo.

Plaza de España


Alcázar





Katedrála


Malága
wiki: je přístavním městem na jihu ŠpanělskaVe městě se nachází největší španělské letiště, přístav a univerzita. Díky příjemnému podnebí je Malaga jedním z nejoblíbenějších turistických destinací Iberijského poloostrova. Narodili se zde malíř Pablo Picasso.
Osobně: zas tak moc o tom říci nemůžu, jezdím tam hlavně na letiště a do jednoho nákupního centra :-) Ale pokud zvládnete místní pro mě chaotickou dopravu a prošlápnete si centrum, je to hezké město a má krásnou vyhlídku.


Hlavní třída s obchody





Cádiz
wiki: přístavní město v jihozápadním Španělsku. Jde o hlavní město stejnojmenné provincie, jedné z osmi, které tvoří autonomní společenství Andalusie.Cádiz je patrně nejstarším dosud stojícím městem v jihozápadní Evropě.
Osobně: krásné historické město se zajímavým příjezdem, jediná spojnice s okolní pevninou je most, tudíž je ze tří stran obklopen Atlantikem. Všude jsou papoušci, krásné pláže, v únoru obrovský karneval. O kus dál je město Jerez, kde jsou koně a sherry.


Ronda 
je historické skalní město postavené na okraji rokle, kterou protéká řeka Guadelavín. Most Puente Nuevo vystavěný nad řekou spojuje části starého a nového města (vystavěno v 18. stol.). Příznivci tradičních býčích zápasů zde mohou navštívit známou arénu Plaza de Toros.
Osobně: krásné město s atmosférou v horách, nejlépe je tam jet vlakem, jinak si ukroutíte v autě ruce. Bílé domečky, úžasné vyhlídky.













 Castillo de Castellar
O tom asi nikde nepíšou, ale my tam jezdíme pod hrad do jedné restaurace, kde mají kance a ragů z jelena :-)






Tarifa
ráj surfařů a kiterů kde hodně fouká, nejjižnější cíp Evropy, kde máte pocit, že si na Afriku můžete sáhnout. Pokud vychytáte počasí, jsou zde nádherné pláže a můžete se vykoupat v Atlantiku.



A to je asi tak všechno ze zajímavých míst, která jsme prozatím navštívili..

2 komentáře:

  1. Nádhera, žít bych tam asi nemohla..na to mám jiná vysněná místa..ale dovolenou si tam umím představit..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky tady asi nebudeme vecne, ale zatim je to moc fajn :-)

    OdpovědětVymazat